Mišmaš v misce
Taky máte rády recepty, které uvaříte v jednom hrnci nebo upečete v jedné zapékací misce? Takové jsou moje nejoblíbenější! Dnes mám pro vás rovnou dva naše recepty a ten první sice nevypadá podle fotky vůbec lákavě, ale chutná skvěle a děti si vždycky přijdou přidat.
Co budeme potřebovat? Batáty, dýni, cibuli, žampiony, dva stroužky česneku, papriku, konzervu rajčat, pepř, sůl a bylinky jaké máte rádi. Všechny suroviny nakrájíte, smícháte v zapékací míse s kořením a bylinkami, zalijeme rajčaty z konzervy (přijdou mi teď mnohem lepší než čerstvá z marketu) a pečeme 30-45 minut podle potřeby. Batáty a dýně jsou úžasné suroviny, které si zaslouží zařadit do našich jídelníčků.
Batáty obsahují spoustu železa, vlákniny a vitámínů A, B, C a E. Dýně je bohatá na sodík, draslík, železo a hořčík a vlákninu.

Druhý recept je hodně rychlý, jsou to těstoviny s losem a ryb (alespoň v našem jídelníčku) není nikdy dost. Potřebujeme těštoviny, lososa, citron, sůl, pepř, kopr a smetanu (já dávám sojovou, kvůli naší alergii na kravské mléko). Těstoviny uvaříme, lososa omyjeme, nakrájíme na větší kostky, orestujeme na trošce olivového oleje, pokapeme citronem, ochutíme solí, pepřem a výborně se hodí kopr. Když je losos hotový tak zalijeme smetanou, přisypeme těstoviny a necháme všechny chutě spojit. Je to rychlé, jednoduché a chuť je tak jemná, že dětem losos výborně chutná. Jak často jíte ryby? Máte nějaký oblíbený recept? Budu ráda když se podělíte!